Menu
Dobry dzień zaczyna się od dobrej kawy
A my tę dobrą kawę produkujemy!
Na własne potrzeby wypalamy kawę we własnej manufakturze wyposażonej w specjalistyczny piec. Stosujemy rzemieślniczą metodę palenia ziaren dzięki czemu jesteśmy pewni, że serwujemy naszym Gościom kawę najwyższej jakości. Możemy to kontrolować na każdym etapie jej przygotowania – od wyboru ziaren, przez palenie, parzenie, na podaniu do stolika kończąc.

Spróbuj rzemieślniczo palonej kawy

Zaczynamy od starannej selekcji ziaren pochodzących z małych lokalnych plantacji. Każde z nich musi spełniać rygorystyczne normy wilgotności, wielkości oraz gęstości, aby móc zostać poddanym procesowi palenia.

Kawa jak z kawiarni w Twoim domu

Wyjątkowym smakiem ulubionej kawy możecie teraz cieszyć się także w domu. W naszych kawiarniach dostępne są ziarna zamknięte w opakowaniach 0,25 kg; 0,5 kg i 1 kg.

Następnie ziarna kawy trafiają do specjalnego pieca, w którym pod czujnym okiem tzw. Roast Mastera nabierają odpowiedniego koloru, smaku oraz aromatu. Kiedy ziarna opuszczają piec, wędrują do działu kontroli, gdzie poddawane są ostatnim testom jakości. Wypalone i poddane kontroli ziarna trafiają do specjalnych opakowań, pozwalających kawie oddychać, usuwając z opakowania CO2 i pozostawiając odpowiednią ilość tlenu. Dzięki nim kawa pozostaje dłużej świeża.

Kawa w opakowaniach

Kawa 100% Arabica ziarnista i mielona:
– Brazylia Santos
– Brazylia Yellow Bourbon
– Brazylia Bezkofeinowa
– Peru
– Kolumbia Supremo Medellin
– India

Opakowania: 0,25 kg; 0,5 kg; 1 kg

Wszystkie nasze kawy można zaparzyć na wiele sposobów. Po uprzednim zmieleniu na odpowiednią grubość, sprawdzą się w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce, French Pressie oraz przy alternatywnych metodach parzenia kawy, jak aeropress oraz przelew.